Features

Φρέσκα 4/2024!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

/ Features/
13 Μαΐ 2024

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο φρέσκες κυκλοφορίες που ακούσαμε πρόσφατα. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

Φρέσκα 4/2024!

Φέτος δεν έχω πολυπροτείνει hip hop, οπότε αν και δεν θα το βάλω στην παρακάτω πεντάδα, κάντε ένα κόπο και ακούστε το Marciology του Roc Marciano. Εμένα με ταξίδεψε και με μετέφερε πίσω σε πιο αγνές δεκαετίες. Ακούστε και το σκοτεινό, ποιητικό, και άκρως φουτουριστικό The Great Bailout της Moor Mother, η οποία όσο και να μου αρέσει, φέτος με δυσκόλεψε! Τέλος, επειδή δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής της κιθαριστικής jazz δεν θα το συμπεριλάβω στις προτάσεις του μήνα, αλλά αξίζει πάρα πολύ για όσους γουστάρουν τον ήχο, το Speak to Me του Julian Lage.

Shabaka

Shabaka - Perceive Its Beauty, Acknowledge Its Grace
[Impulse!]
New Age, Spiritual Jazz

Δεύτερο προσωπικό πόνημα από τον τεράστιο σαξοφωνίστα, που εδώ όμως αποδίδει κυρίως στο φλάουτο. Ο ήχος όχι και τόσο jazz όσο new age. Σχετικά εύκολο άκουσμα, αλλά δύσπεπτο σε όσους δεν το περιμένουν.

Spotify

ill Considered

Ill Considered – Precipice
[New Soil]
Avant-Garde Jazz, Spiritual Jazz

Πολύ ελευθερο άκουσμα. Εκπληκτικό σαξώφονο από τον Idris Rahman. Στον ρυθμό Liran Donin και Emre Ramazanoglu. Φειδωλός ως προς τα εκφραστικά μέσα, αλλά δυναμικός και εμπνευσμένος αυτοσχεδιασμός με περιοδικές ανακαλύψεις στο ασυνείδητο.

Bandcamp

Melissa Aldana

Melissa Aldana - Echoes of the Inner Prophet

[Blue Note]

Post-Bop

Τενόρο. Αφιερωμένο στον Shorter. Lage Lund, κιθάρα και εφέ. Fabian Almazan, πιάνο και άλλα κουμπάκια. Pablo Menares, μπάσο και Kush Abadey, τύμπανα. Η Melissa Aldana είναι από εκείνες τις σαξοφωνίστριες που εντυπωσιάζουν με την ποιότητα της σύνθεσης και τις ερμηνείες τους.

Spotify

Chris Potter

Chris Potter - Eagle's Point
[Edition Records]

Post-Bop

O συνδυασμός των Chris Potter, Brad Mehldau, John Patitucci και Brian Blade είναι μια πραγματική συνάντηση μυαλών. Απορώ γιατι αφου γνωρίζονται (και εχουν συνεργαστεί ξεχωριστά) εδώ και 30 χρόνια, γιατι δεν το είχαν κάνει νωρίτερα. Τα αστέρια τώρα είναι σε τέλεια ευθυγράμμιση

Bandcamp

Charles Lloyd

Charles Lloyd - The Sky Will Still Be There Tomorrow

[Blue Note]

Post-Bop, Spiritual Jazz

O φίλος μας θα μας επισκεφτεί το καλοκαίρι στο Ηρώδειο με το κουαρτέτο αυτού του δίσκου. Η ομορφιά και η ηρεμία που βγάζει αυτή η δημιουργία είναι εκπληκτική. Θέλει προσοχή και προσήλωση.

Spotify

RELATED