Features

Φρέσκα 5/2024!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

/ Features/
1 Ιουν 2024

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο φρέσκες κυκλοφορίες που ακούσαμε πρόσφατα. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

Φρέσκα 5/2024!

Ψηφίστε προοδευτικά, ευρωπαϊκά, οικολογικά και ανθρωπιστικά. Μακάρι να είστε κατά της μιζέριας, της ληστείας αξιοπρέπειας, της απανθρωπιάς, της απατεωνιάς, του ρατσισμού και του οποιουδήποτε φανατισμού.

Πρόσφατα έφυγε από την ζωή ο εξαιρετικός μουσικός και μάστορας του ήχου Steve Albini. Αν και λυπηρή συγκυρία ακούστε οπωσδήποτε την τελευταία του κυκλοφορία To All Trains, η οποία ψηνόταν επί μια δεκαετία και θυμίζει γιατί αυτός ο άνθρωπος έφτιαχνε τόσο όμορφη ενοχλητική rock μουσική!

Είμαστε εν μέσω του Athens Jazz Festival και ελπίζω όσοι είστε Αθήνα να απολαμβάνετε τις μπάντες! Αν και δεν έχω προλάβει να τα ακούσω επισταμένα και προσεκτικά, απολαύστε τα 2 νέα EP Mid Spiral: Chaos και Mid Spiral: Order των BADBADNOTGOOD καθώς σε λίγες μέρες θα παίξουν ζωντανά στην Αθήνα!

EABS

EABS - Reflections of Purple Sun
[Astigmatic Records]
Jazz Fusion, Nu Jazz, Avant-Garde Jazz

H μπάντα από την Πολωνία για άλλη μια φορά χαρίζει πανέμορφες μοντέρνες μουσικές οι οποίες αγγίζουν ακόμα και την ηλεκτρονική house με ένα ύφος ambient και μια απίθανη μπλεγμένη κατάσταση με σαξόφωνα, τρομπέτες και synth.

Bandcamp

1

Nubiyan Twist - Find Your Flame
[Strut Records]
Jazz-Funk, Rap, Afrobeat, Soul

Βρεθηκαν και φτιάχτηκαν στο Leeds College of Music το 2011, το εννιαμελές σύνολο σκαλίζει μια brassy και ενεργητική συγχώνευση τζαζ, φανκ και σόουλ. Ο funky ήχος εχει επιρροες από όλο τον κόσμος και φαίνεται σαν ένας λογικός απόγονος της ιστορικής σκηνής της acid jazz του Λονδίνου.

Bandcamp

Meshell Ndegeocello

Meshell Ndegeocello - Red Hot & Ra: The Magic City
[Red Hot Org]
Avant-Garde Jazz, Spiritual Jazz, Soul Jazz, Jazz-Funk

Η Meshell Ndegeocello (με grammy στα χέρια) κουβαλάει φέτος στις πλάτες της ένα project 34 ετών που εδώ τιμά τον Sun Ra. Για να μην γράφω τα 15 άτομα που βοήθησαν σε μουσικές και φωητικά αρκεί να πω ότι εδώ ακούγονται οι Immanuel Wilkins, Marshall Allen και Daniel Mintseris.

Bandcamp

Mach-Hommy

Mach-Hommy - #RICHAXXHAITIAN
[Self Released]
Abstract Hip Hop, East Coast,, Jazz Rap

Δύσκολο άλμπουμ που μπορεί φέτος να πιάσει την κορυφή του hip hop. Έχει μια τρομερή ροή. Αγγλικά και Γαλλικά. Ένα μαυροαφρικανικό στιλ τρομερό. Βρώμικη μεν παραγωγή αλλά με σκοτεινό προφίλ. Στιχουργικά, ο Mach εξακολουθεί να είναι ο συνήθης έξυπνος εαυτός του. Ήταν πάντα καλός στο να συνδυάζει διακριτικά τα πολιτικά του μηνύματα με αυτό που διαφορετικά θα ήταν ένα τυπικό NY underground άλμπουμ.

Spotify

Rapsody

Rapsody - Please Don't Cry

[Jamla Records]
Southern Hip Hop, Neo-Soul, Jazz Rap

Μέσα σε αυτό το άλμπουμ υπάρχει μια ποικιλία από εκτελέσεις που κυμαίνονται από έντονες έως εντυπωσιακά καλές. Aγάπη για την τέχνη της, μερικοί από τους πιο συγκινητικούς λυρισμούς της μέχρι σήμερα και εξαιρετική παραγωγή. H Marlanna Evans είναι αληθινή και γνήσια.

Spotify

RELATED