Features

Φρέσκα 7/2024!

/ Features/
1 Αυγ 2024

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο φρέσκες κυκλοφορίες που ακούσαμε πρόσφατα. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

Φρέσκα 7/2024!

Όταν ξεπουλάς τον πλούτο του τόπου, όταν ξεπαστρεύεις δημόσια περιουσία, όταν ιδιωτικοποιείς τα πάντα... όχι μαλάκα.. δεν θα έρθει η ανάπτυξη και ο ανταγωνισμός δεν θα ρίξει τις τιμές... όλα θα ακριβύνουν (είδες τα καύσιμα, τα τηλέφωνα, τα διόδια και το ρεύμα;) , γιατί ο καπιταλιστής και κλέφτης ιδιώτης που τα πήρε κοψοχρονιά νοιάζεται μόνο για την ανάπτυξή (του) και το κέρδος (του). Α και μετά… θα σου έρθουν διπλάσιοι φόροι γιατί ο φελλός κυβερνήτης δεν έχει πλέον έσοδα από πουθενά, οπότε θα τα πάρει πάλι από εσένα. Βλάκα!

Προτείνω 5 όμορφους καλοκαιρινούς δίσκους μόνο για καλούς ανθρώπους, κοινωνικά ευαίσθητους, ανθρωπιστές, δίκαιους, αλληλέγγυους, μεταρρυθμιστές, σκεπτόμενους και όχι σανοφάγους!

Lupe Fiasco

Lupe Fiasco - Samurai
[Red Creek Recordings]
Post-Metal, Post-Hardcore

Ίδια εποχή πριν δυο χρόνια, είχαμε ακούσει ξανά από αυτόν. Η ενσωμάτωση της τζαζ υπόκρουσης με στίχους που ρέουν μεταξένια το καθιστά ένα εύκολο άκουσμα και απόλυτα ικανοποιητικό. Η μικρή διάρκεια, μόλις μισής ώρας, ίσως τελικά ειναι όσο χρειάζεσαι.

Spotify

Jasmine Myra

Jasmine Myra - Rising
[Gondwana Records]
Cool Jazz, Spiritual Jazz

Δεν κυκλοφορούν πλέον ευκολα τόσο χαλαροί και πνευματικοί δίσκοι στα jazz παρακλάδια. Υπερτερουν είτε τα κλασικά, είτε τα πολύ προχωρημένα. H σαξοφωνιστρια από το Λιντς της Βόρειας Αγγλίας το κάνει και το κάνει πολύ όμορφα.

Bandcamp

Mir Nicolás

Mir Nicolás - SP.I.
[Self Released]
Drumless, Jazz Rap, Hip Hop

Αργεντινή. Χωρίς πολλά beats. Αυτό το ακούς αν σου αρέσουν τα Ισπανικά. Για την ακρίβεια τα Αργεντίνικα λόγια. Ειναι μια νέα εποχη για το λατινοαμερικάνικο ραπ. Πολύ όμορφες μουσικές πίσω από τις λέξεις. Αρκετά καλοκαιρινό.

Spotify

Denzel Curry

Denzel Curry - King of the Mischievous South Vol. 2
[Loma Vista Recordings]
Hip-Hop

Ο Denzel Curry επιστρέφει με τον King Of The Mischievous South Vol 2, ενσαρκώνοντας την περσόνα του "Big Ultra". Ένα άλμπουμ που συνδυάζει ήχους από την κληρονομιά της hip-hop του Νότου. Εμπνευσμένα beats από τη δεκαετία του '90 που αναφέρονται στο Memphis και σε ομάδες όπως η Three6Mafia. Αναπολεί την καριέρα του Curry και συμφιλιώνει τις προηγούμενες σχέσεις.

Bandcamp

dirty three

Dirty Three - Love Changes Everything
[Drag City]
Post-Rock, Improvisation, Free-Jazz

Αρκετά ατημέλητοι, οι Τρεις εξηντάρηδες (και βάλε) πλέον, αναδύονται από τα ατελείωτα κύματα του χρόνου για να πιάσουν τα τύμπανα ο Jim White, την κιθάρα ο Mick Turner και το βιολί (αλλά και βιόλα, πιάνο, synth) ο Warren Ellis για το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 12 χρόνια. Αυτοσχεδιαστικό, προοδευτικό και βρόμικο.

Spotify

RELATED