Features

Τα φρέσκα 4/22!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

/ Features/
3 Μαΐ 2022

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες κυκλοφορίες του μήνα που πέρασε. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

Τα φρέσκα 4/22!

Από Πάσχα καλοκαίρι! Μετά τις διακοπές (όσοι εκαναν) είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο καλοκαίρι. Αντε να ζεστάνει λίγο για τα καλα! Οι μουσικές συνεχίζουν ανοιξιάτικες και δείχνουν ότι οι καλές δουλειές εμφανίζονται ανά πάσα στιγμή. Οι ανθισμένες εικόνες ταιριάζουν απόλυτα με χρωματιστές μουσικές. Rap και Jazz πιασμένες χέρι χέρι.

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες κυκλοφορίες του μήνα που πέρασε. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

d4

Billy Woods - Aethiopes

[Backwoodz Studioz]

Abstract Hip Hop, Experimental Hip Hop, Jazz Rap

Το πόσο περιγραφική και συναρπαστική είναι η ιστορία κάθε τραγουδιού είναι απίστευτο. Τα beats μπλέκονται με διάφορα όργανα που θυμίζουν jazz επιρροές. Με πλούσια και ανήσυχη παραγωγή και έναν χαρακτηριστικά κλειστοφοβικό ήχο ο Woods χρησιμοποιεί κάθε γλωσσικό εργαλείο για να φτιάξει μνημειώδη τραγούδια. Γεμάτο διπλά νοήματα, ιστορικό πλαίσιο και πλούσιες εικόνες και αλληγορίες, το Aethiopes είναι ένα επίτευγμα που πιστέψτε με θα καθορίσει αυτή τη μουσική.

Apple Music, Spotify

mtt8s4-heat-preview-m3

Shake Stew - Heat

[Traumton Musikverlag]

Jazz Fusion, Afrobeat, Spiritual Jazz

Οι Shake Stew είναι ένα Αυστριακό septet που παίζει ένα μείγμα jazz με αφρικανικές επιρροές και πνευματικές μουσικές. Το "Heat" είναι ένα πολύ όμορφο άλμπουμ και βασικό του πλεονέκτημα ότι καταφέρνει να κρατά την προσοχή μας καθ' όλη τη διάρκεια του. Η μουσική είναι αρμονική και μελωδική με ελάχιστες πιο άγριες στιγμές. Τα πνευστά ( σαξόφωνα, τρομπέτα και φλάουτο περιστασιακά) κυριαρχούν. Ευχάριστα κομμάτια.

Bandcamp, Spotify

denzel-curry-uncorks-new-album-melt-my-eyez-see-your-future-stream

Denzel Curry - Melt My Eyez See Your Future

[Loma Vista]

Hip Hop, Jazz Rap, Neo-Soul

Εδώ ακούμε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του Denzel μέχρι τώρα. Το ραπ του είναι καλύτερο (από παλιά), πιο συνειδητό και ώριμο. Η παραγωγή είναι εκπληκτική. Δεν ξέρω αν χτυπήσει σε αξία και εμπορικότητα ποτέ τα “TA1300” και “Imperial”. Βασικά ξέρω, θα τα ξεπεράσει. Αργά, αλλά άνετα. Διώχνει κάπως αυτή την trap-ίλα που με χάλαγε και κρατάει μια απίθανη γλύκα και μουσικότητα. Είναι γεμάτο διαφορετικά στυλ και έχει τραγούδια με στοιχεία jazz και soul, μέχρι boom bap και breakbeat!

Bandcamp, Spotify, Apple Music

brad-mehldau-jacobs-ladder-545

Brad Mehldau - Jacob’s Ladder

[Nonesuch Records]

Jazz Fusion, Nu Jazz, Progressive Rock

Θυμάται τα παιδικά του χρόνια. Όμορφος και πειραματικός συνδυασμός μοντέρνας jazz και prog rock. Ότι άκουγε μικρός, ότι θαύμαζε νέος, ότι προσπάθησε να φτιάξει και ότι ήθελε πάντα να κάνει. Η μουσική αντίληψη του δημιουργού και του ακροατή λαμβάνουν ερεθίσματα που πραγματικά συγκρούονται. Λίγο τα λόγια για τον Θεό, λίγο οι διασκευές σε prog μελωδίες που πάντα αγαπούσε κάνουν το αποτέλεσμα ενδιαφέρον, αλλά παράξενο.

Bandcamp, Spotify

12-Stars-Final-Cover

Melissa Aldana - 12 Stars

[Blue Note]

Post-Bop, Jazz

Χιλιανή σαξοφωνίστρια και συνθέτης. Lage Lund κιθάρα, Sullivan Fortner fender rhodes και πιάνο, Kush Abadey τύμπανα και Pablo Menares μπάσο. Πρώτος δίσκος στην Blue Note. Δυο μουσικά επίπεδα. Δυο μουσικές ιδέες. Δυο αντιλήψεις. Ο προβληματισμός για την πανδημία που ακούγεται σαν μια προσωπική παράσταση σαξόφωνου (όχι βιρτουόζικη) και μια περισσότερο παραδοσιακή οπτική στη σύνθεση. Από την άλλη μια πνευματική και μοντέρνα jazz με latin επιρροές και ένα ακουστικό ύφος. Η Aldana είναι μια από τις καλύτερες σύγχρονες παίκτριες τενόρου!

Spotify, Apple Music

RELATED