Features

Τα φρέσκα του Σεπτεμβρίου!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

/ Features/
4 Οκτ 2021

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που ακούσαμε το μήνα που πέρασε!

Τα φρέσκα του Σεπτεμβρίου!

Η μουσική θα μας σώσει όλους. Οι ήχοι μια όμορφης εικόνας, φτιάχνουν ένα ηχοτοπίο σαν πίνακα ζωγραφικής. Το αποκαλόκαιρο μας έδωσε μερικά πανέμορφα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα έργα. Απολαυστικές δημιουργίες που κρατάνε συντροφιά και μας ταξιδεύουν μακριά. Αν και δεν ταιριάζει στις πειραματικές και κυρίως μαυρες μουσικές της στήλης, εντύπωση έκανε η πρόσφατη κυκλοφορία των Turnstile, Glow On που δένει σε ένα εναλλακτικό ροκ το hardcore παρελθόν τους με μια dream pop αίσθηση.

a0710208795_10.jpg

Injury Reserve - By the Time I Get to Phoenix

[Self Released]

Experimental Hip Hop, Experimental Rock, Industrial, Neo-Psychedelia

Ένα επίτευγμα ορόσημο στη μουσική που φτιάχνουν. Έχει μερικά από τα πιο σκοτεινά, πιο πυκνά και ριζοσπαστικά μουσικά όργανα και εφέ, συνοδευόμενα από πειραματικά, πειραγμένα και γεμάτα πόνο φωνητικά. Στην μνήμη του Stepa J. Groggs ο οποίος χάρισε την φωνή του σαν μέλος αυτού του συγκροτήματος στις πρώτες δουλειές τους και έχασε την ζωή του πέρσι μόλις στην ηλικία των 32. Σίγουρα θα ήταν περήφανος με αυτή την κυκλοφορία. Δεν θα κάνει σε όλους καθώς σε πολλά σημεία είναι δύσκολο και παράξενο.

Bandcamp, Spotify, Apple Music

61wYNBVaXlS._SL1200_.jpg

Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert

[Age 101 Music]

Hip Hop, Neo-Soul, Jazz Rap, Funk

Tο “I Might Be Introvert” είναι η οδύσσεια της Litte Simz, μιας καλλιτέχνιδας που συνεχώς αποδεικνύει το τεράστιο ταλέντο της. Μέσα σε 1 ώρα ταξιδιού, η Λονδρέζα προσφέρει μια συγκινητική εμπειρία χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο. Ένας πραγματικός θησαυρός. Αν είστε κοντά σε αυτές τις μουσικές και έχετε απορία πως μπορεί να δένουν, απολαύστε τις περιγραφές εδώ και χαρίστε μερικές όμορφες στιγμές στα αυτιά σας.

Bandcamp, Spotify, Apple Music

91oQ4fEl4BS._SL1500_.jpg

Lingua Ignota - Sinner Get Ready

[Sargent House]

Neoclassical Darkwave, Avant-Folk, Drone

Συνθέσεις φτιαγμένες πάνω σε απλές, μinimal μελωδίες στο πιάνο και πλούσιες χορωδιακές γραμμές στα φωνητικά. Οι, ας το πουμε, ταίριαστες classical και folk αναφορές, παντρεύονται αρμονικά κάτω από την ενότητα των θεματικών στις οποίες καταδύεται το άλμπουμ. Αρκετά σκληρό και αποκρουστικό (για πολλους) άκουσμα που τραβάει τον πειραματισμό από τα μαλλιά και κάνει τον θόρυβο σύμμαχο στις προχωρημένες ιδέες. Δεν είναι μουσική (τεχνη) για πολλούς.

Bandcamp, Spotify, Apple Music

low_hey_what_sub_pop.jpg

Low - HEY WHAT

[Subpop]

Post-Industrial, Ambient Pop, Noise, Drone

Ήρεμες μουσικές υπό πολύ πειραματικό πρίσμα. Γλυκά περάσματα πάνω από θορύβους, τοπία με ηλεκτρονικές φυλλωσιές και βιομηχανικός ήχος που συναρπάζει. Γνώριμοι και κάπως πιο βαριοί ήχοι για τους νέους Low. Έχουν πλέον αλλάξει ύφος και ο ήχος του είναι αρκετά βατός, σχετικά μονότονος, αλλά δημιουργικά προοδευτικός. Επαναλήψεις. Θόρυβοι. Πειραματισμοί.

Bandcamp, Spotify, Apple Music

donda-album-released.jpg

Kanye West - Donda

[GOOD MUSIC]

Hip Hop, Experimental, Gospel, Alternative R&B, Pop Rap

Το "Donda" είναι μια συλλογή από παθιασμένα, συναισθηματικά και μερικές φορές οικεία κομμάτια μουσικής. Αρκετά σκοτείνά με φόντο ενα κρύο σύννεφο συναισθημάτων. Ο Κάνιε συνδυάζει τα ερημικά συναισθήματα μοναξιάς και κατάθλιψης, με ειλικρινείς και ελπιδοφόρους στίχους για να δημιουργήσει ένα θέαμα τραγουδιών γεμάτο φιλοδοξία. Αρκετά χριστιανικά μυνήματα. Στην μνήμη της μητέρας του. Αν το δεις στεγνά και κάπως μακριά θα βρεις όμορφα rap δημιουργήματα εδώ.

Spotify, Apple Music

RELATED