Features

Αφιέρωμα Off The Hook festival part 2

Austinmod

/ Features/
29 Αυγ 2019

Πολύ δυνατά ονόματα από την ελληνική και ξένη Hip-Hop σκηνή θα εμφανιστούν στην Τεχνόπολη

Αφιέρωμα Off The Hook festival part 2

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα λάβει χώρα το Off The Hook Festival, στις 5 & 6 Σεπτεμβρίου, ένα festival που αν λάβεις υπόψιν το line-up του έρχεται να κάνει θόρυβο στην πρωτεύουσα και σύμφωνα με τους διοργανωτές της (Noiz Productions) να γίνει θεσμός. Έτσι λοιπόν, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα περάσουν από το stage της Τεχνόπολης για μια γιορτή της Hip-Hop σκηνής.

Παράλληλα με το συναυλιακό πρόγραμμα θα διεξαχθεί και ο διαγωνισμός DMC 2019, από όπου και θα βγει ο καλύτερος Έλληνας DJ που θα λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό.

67246311_2403900399851933_295185173744451584_o.png

Μπορείς να δείς εδώ το αφιέρωμα του KickIt για την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ.

Τώρα από τη δεύτερη μέρα του Festival, ανάμεσα στο πλούσιο line-up, ξεχωρίζουμε τους εξής καλλιτέχνες:

Mi55t

Η Mi55t εκπροσωπεί το αθηναϊκό female rap στην καλύτερή του εκδοχή. Με φρέσκο στίχο, δυνατό flow, αλλά και ωραία beats θα κερδίσει αμέσως την προσοχή σου στην αρχή της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ. Δεν χωράει σε κανόνες και βάζη άνετα στη θέση τους όλους αυτούς του ματσό σεξιστές της "φάσης"

Μικρός Κλέφτης

Ο Μικρός Κλέφτης ή Πιλότος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ελληνική Hip-Hop σκηνή. Κάνει πραγματικό Hip-Hop, διδάσκει styles, παίζει αριστοτεχνικά με τις λέξεις και κάθε του δουλειά ανεβάζει τον πήχη. Το "αφεντικό" των Βόρειων Αστεριών έχει παίξει σίγουρα μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του είδους αλλά και των άλλων μελών του συγκροτήματος όπως ο Λεξ και ο Τζαμάλ. Άλλο level μην πας να συγκρίνεις...

ΤΖΑΜΑΛ

Κατ'αρχήν ο Τζαμάλ έχει γράψει τον ύμνο του ελληνικού Hip-Hop τη "Φαβέλα". Κάτι που εκτιμάς στα τραγούδια και στα live του Τζαμάλ είναι ότι μιλάει με απλή καθημερινή γλώσσα και περιγράφει τις καθημερινές δυσκολίες του εργάτη, του άνεργου, της νεολαίας και των μεταναστών. Αναδεικνύει τα αδιέξοδα που όλοι μας συναντάμε καθημερινά σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό, αυτά που βλέπουμε δίπλα μας και κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε αλλά και τις διεξόδους μας, την καλοπέρασή μας και τα όνειρά μας που δε σταματάνε ποτέ. ΤΖΜΛ το ξέρει η πλατεία...

R.A. The Rugged Man

O Rugged Man ίσως να αποτελεί την πιο δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ. Κλασσική και εκκεντρική φιγούρα του underground αμερικάνικου Hip-Hop, αγαπημένο παιδί του Notorious BIG, ξεχώρισε για το μοναδικό του στυλ, τις καλοδουλεμένες ατάκες αλλά και την οξυδέρκειά του. Έχει συνεργαστεί με άπειρα ονόματα από την αφρόκρεμα του Hip-Hop με κομμάτια που μπορούν να σε ξεσηκώσουν ανά πάσα στιγμή. Ενώ είχε τρομερό potential δεν έκανε κάποια πλούσια δισκογραφία, μάλλον από επιλογή και από την αγαπημένη του συνήθεια να σκάει από εδώ κι από κει και να κάνει εντύπωση. Πιστεύουμε ότι on stage θα είναι απόλαυση.

Lady Leshurr

Η κατά κόσμον Melesha Katrina O'Garro είναι βρετανή grime rapper και παραγωγός από το Kingshurst, Solihull του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι γνωστή για τη σειρά "Queen Speech" (freestyle videos), από όπου κάποια επεισόδια έγιναν viral. Έχει τρελά rap skills και είναι άξια εκπρόσωπος της δυνατής βρετανικής σκηνής.

Λεξ

Για τον Λεξ δεν νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις. Είναι ίσως ο πιο πολυσυζητημένος MC των τελευταίων ετών. Μιλάει στην καρδιά της κοινωνίας και με τους δύο τελευταίους δίσκους, καθιέρωσε ένα στυλ και μια ρητορική που είναι η σύγχρονη ποίηση του δρόμου. Σκοτεινός αλλά και πολύ μετριόφρων σαν χαρακτήρας, στις εμφανίσεις του μεταφέρει μία τρομερή ενέργεια στου κοινό που τραγουδάει από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο στίχο όλα τα τραγούδια μαζί του. Έχει ευρεία αποδοχή και εκτός του rap κοινού, και θα λέγαμε ότι είναι η φωνή της κρίσης. Θα τραγουδάμε τις ρίμες του μέχρι οι ταπεινοί να δικαιωθούν κι οι πεινασμένοι να φάνε.

Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα των εμφανίσεων του Festival:

70205737_2426056424302997_5942381940312113152_o.jpg

Off The Hook Festival

5-6 Σεπτεμβρίου / Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εισιτήρια

Spotify playlist

*Cover Photo Zissis Photography Live

RELATED