Features

Μία (όχι και τόσο) Φυσιολογική Ζωή

Austinmod

/ Features/
14 Μαρ 2020

Το νέο album του ΚΑΝΩΝ έσκασε σαν ελικόπτερο πάνω από τον Κορυδαλλό!

Μία (όχι και τόσο) Φυσιολογική Ζωή

Το πολυβόλο από τους Αμπελόκηπους επέστρεψε! Το πρωτοπαλίκαρο των RNS κυκλοφόρησε το νέο του solo album με τίτλο "Μία φυσιολογική ζωή" στο οποίο όπως και ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο ομώνυμο βιβλίο του, μας περιγράφει μία όχι και τόσο φυσιολογική ζωή.

Αναμφισβήτητα ο ΚΑΝΩΝ ή Κανόνας ή Κωστής είναι από τους καλύτερους MCs της Αθηναϊκής σκηνής με ένα πολύ δυνατό crew πίσω του τους RNS που ακόμα και να μην συμμετέχουν όλοι σε κάθε του album, νιώθεις σαν να είναι δίπλα του και να σηκώνονται όλοι μαζί λίγο πιο ψηλά.

Οι στίχοι του ΚΑΝΩΝ είναι σε μεγάλο βαθμό προσωπικές ιστορίες μέσα από τις οποίες αναδεικνύει τις διάφορες πτυχές μιας ζωής με δυσκολίες, άγχη, παρανομίες και αγώνα για επιβίωση. Μια ζωή δηλαδή που υπάρχει εκεί έξω σε μεγάλο βαθμό και δεν θα δεις ποτέ στην τηλεόραση ή στο Instagram. Αυτός είναι και ο λόγος που το ραπ πλέον έχει την πρωτοκαθεδρία στις underground μουσικές καθώς θίγει θέματα της καθημερινότητας που αφορούν την νεολαία, τον βιοπαλαιστή, την κοινωνία. Σε αυτό έχει βάλει ο ΚΑΝΩΝ και οι RNS το λιθαράκι τους.

Μουσικά οι παραγωγές είναι πάντα προσεγμένες, και σε πολλά τραγούδια όπως στο "Φαγητό" δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό.

Το εξώφυλλο του album το έχει επιμεληθεί ο Ral Duke, του οποίου τα artworks φιλοτεχνούν τα εξώφυλλα και γνωστών ραππερς από την Αμερική όπως ο Conway! Εύγε!

Πάμε όμως να δούμε τα κομμάτια ένα ένα:

Rule #4080

Πρώτο track, μια εσωτερική αναζήτηση και μια εξωτερική ανασκόπηση για το παιχνίδι του ραπ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ο ΚΑΝΩΝ με πολύ έξυπνο τρόπο παίρνει θέση και μας αναπτύσσει τη δική του σκοπιά ενάντια στην εύκολα μασημένη μουσική "βιομηχανία".

To Νου Σου

Πρόκειται για μια εξιστόρηση προσωπικών βιωμάτων, κοινωνικοπολιτικού αλλά και μουσικού περιεχομένου πάνω σε ένα βαρύ boombap beat συμπληρωμένο από πολύ δυνατά scratches.

Takeover

Δε ραππάρει, σκοτώνει στο ραπ και αυτό το αποδεικνύει σε αυτό το track. Αιχμηρά και underground lines πάνω σε ένα mellow beat. O πιο grimmy απ'όλους.

Βασίλης Στεφανάκος

Ένα battle κομμάτι από τον Κωστή που δεν αφήνει τα σκήπτρα του underground μουσικού παιχνιδιού κι ας προσπαθούν να τον "φάνε" σαν τον Βασίλη Στεφανάκο, τον γνωστό νονό της νύχτας που δολοφονήθηκε με 20 σφαίρε στο Χαϊδάρι. Ωραίο beat και φωνητικά από τον Hatemost στο ρεφραίν.

Φαγητό

Ίσως το καλύτερο track του δίσκου. Η συνέχεια του "Gomorrah" είναι μια αθηναϊκή noir ατμόσφαιρα που μόνο ο ΚΑΝΩΝ και ο Hatemost μπορούν να δημιουργήσουν. Ομάδα Χ και Θύρα 23 φέρνουν στην επιφάνεια όλη την underground αθηναϊκή αλητεία από τα πεζοδρόμια των Αμπελοκήπων και του Γαλατσίου. Εκρηκτικό.

Προσευχή

Άλλη μία αυτοαναφορική αφήγηση η οποία ανοίγει μουσικά και κοινωνικά θέματα. Μια κλασσική συνταγή του KANΩN που μας θυμίζει πολύ τον ήχο του προηγούμενου album του που πολύ αγαπήσαμε. Ωραία scratches στο ρεφραίν με ένα απόσπασμα από "το Φόβητρο" των ΖΝ.

Tyson vs Ali

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Θύτης από αυτό το album. Η ομάδα Χ λοιπόν εκτελεί για άλλη μια φορά την καλοδουλεμένη συνταγή τους. Ο Θύτης πραγματικά σε κάθε νέο του κουπλέ φαίνεται ακόμα πιο δυνατός και οι υπόγειοι θρύλοι ραπάρουν όπως λένε για τον Μιχάλη, τον Αλέξη και τον Παύλο.

Σκιτάκι

Ένα αναπάντεχο skit στο οποίο ακούμε ένα απόσπασμα από μια παλιά συνέντευξη του ΤΑΚΙ TSAN να μιλάει για το ραπ, το περιεχόμενο των στίχων και την κοινωνική κριτική.

Fendi Monster

"Kάπα τo flow καίει σαν την κόκα στο πυρίμαχο μαλάκα!" Αυτό το line τα λέει όλα για το τελευταίο τραγούδι του δίσκου

Τον δίσκο "Μια Φυσιολογική Ζωή" μπορείς να τον ακούσεις από όλες τις μουσικές πλατφόρμες:

link

Καλοτάξιδο και ελεύθερο!

RELATED