Features

Φρέσκα 9/2024!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

/ Features/
1 Οκτ 2024

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο φρέσκες κυκλοφορίες που ακούσαμε πρόσφατα. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

Φρέσκα 9/2024!

Έντεκα χρόνια μετά τον «μαύρο Σεπτέμβρη» του 2013 και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου των νεοναζί, μόνο η μουσική έχει απομείνει να μας κρατάει σε μια άλλη πραγματικότητα ευτυχώς ή δυστυχώς…

Δεν είναι και τιποτα τρομερό, δεν θα μπει στην πεντάδα παρακάτω, αλλα ο LL Cool J στο The Force θυμίζει λίγο 90s σε εμάς τους μπούμερς... και έχει εξαιρετικές συνεργασίες με Q-Tip, Snoop Dogg, Rick Ross, Fat Joe, Eminem, Nas, Busta Rhymes, Mad Squablz, Sona Jobarteh και Saweetie

1 jaubi

Jaubi - A Sound Heart
[Riaz Records]
Jazz Fusion, Spiritual Jazz, Indo Jazz

Ενώ το προηγουμενο "Nafs At Peace" ήταν βουτηγμένο στην χίντι μουσική, η προσέγγιση στο "A Sound Heart" βασίζεται περισσότερο σε έναν κουλ ήχο τζαζ ειδικά σε όλο το δεύτερο μισό, ο οποίος παλι συνδυάζει υπέροχα ήχους της ανατολής. Είναι από τα πιο σπουδαία δημιουργήματα του χώρου για φέτος. Η μπάντα μαζί με τους Nick Walters στην τρομπέτα, Tenderlonious σε φλάουτο, πλήκτρα και σαξόφωνα και Tim Carnegie στα τύμπανα.

Bandcamp

2 ill

Ill Considered - Infrared
[New Soil]
Avant-Garde Jazz

Δευτερη κυκλοφορία για φέτος, μετα το "Precipice". Θυμίζω οτι είναι ένα σύνολο με έδρα το Λονδίνο που επικεντρώνεται γύρω από τον πυρήνα του σαξοφωνίστα Idris Rahman, του μπασίστα Liran Donin και του ντράμερ Emre Ramazanoglu. Αλλος ενας προγραμματισμένος αυτοσχεδιασμός που εξερευνά τα βάθη του ήχου.

Bandcamp

3 Nubya Garcia

Nubya Garcia – Odyssey

[Concord Jazz]

Jazz Fusion, Spiritual Jazz

Όμορφος συνδυασμός με το χαρακτηριστικό σαξόφωνο της Garcia με αφροκαραϊβικούς ρυθμούς, ηλεκτρονικούς ήχους και ορχηστρικές υφές, δημιουργώντας ένα πλούσιο ηχοτοπίο που ξεπερνά τα όρια των ειδών. Αλλος ενας απίθανος δίσκος της.

Bandcamp

4 JPEGMAFIA

JPEGMAFIA - I Lay Down My Life for You

[AWAL Recordings]

Experimental Hip Hop, Rap Metal

Λες να είναι αυτό το καλύτερο άλμπουμ του; Υπάρχουν σημεία αυτού που σε κάνουν να χτυπάς το κεφάλι σου σαν να είναι metal; Είναι και λίγο metal. Απο την αλλη, ακους και υπέροχα ντελικάτα μέρη ποπ μουσικής. Απλά εξαιρετικό.

Bandcamp

5 Nala Sinephro

Nala Sinephro – Endlessness

[Warp Records]

Jazz Fusion, Ambient, Nu Jazz, Electronica

Αυτό το αλμπουμ επεκτείνεται σε ό,τι ήταν ήδη υπέροχο για το προηγουμενο "Space 1.8" και βελτιώνεται σε κάθε μέτωπο. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να συνδυάζει τζαζ και ηλεκτρονική μουσική εδώ δείχνει ότι ωρίμασε ως καλλιτέχνης και βρήκε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να δέσει αυτούς τους δύο κόσμους.

Bandcamp

RELATED