Features

Τα φρέσκα 10/22!

/ Features/
2 Νοε 2022

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες κυκλοφορίες του μήνα που πέρασε. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

Τα φρέσκα 10/22!

Με ένα ουρλιαχτό ανάμεσα σε hip hop και jazz κυκλοφορίες μας άφησε ο Οκτώβρης. Ο πληθωρισμός διαλύει τον εργαζόμενο. Η ακρίβεια συρρικνώνει την αγορά. Η χώρα πάει μαθηματικά για άλλη μια χρεοκοπία και οι ηλίθιοι συνεχίζουν να ψηφίζουν. Για να ξεχαστείτε έστω και για λίγο, σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες πρόσφατες κυκλοφορίες. Η μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

05c5be7cadca0b73b5233a12bce8efab

The Comet Is Coming - Hyper-Dimensional Expansion Beam

[Impulse! Records]

Nu Jazz, Jazz Fusion, Electronic, Neo-Psychedelia

Θα έλεγες ότι είναι χορευτική μουσική. Αυτή η μοντέρνα έντεχνη ψυχεδελική jazz ακούγεται απίστευτα ευχάριστα. Είναι ξεσηκωτική και ιδιαίτερα ανεβαστική. Είναι εκπληκτικό πως μια jazz fusion μπάντα μπήκε έτσι στα λημέρια της ηλεκτρονικής μουσικής. Συνήθως, τελευταία, ιδιαίτερα στο Λονδίνο, έχουμε συνηθίσει το αντίθετο. Στο σαξόφωνο είναι φυσικά ο βασιλιάς Shabaka Hutchings! Δεν θα το συγκρίνω με τον προηγούμενο δίσκο τους, το εκπληκτικό Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery, μιας και ενώ έχουν ίδια βάση, διαφέρουν αρκετά.

Spotify

a0173383682_10

billy woods x Messiah Musik - Church
[Backwoodz]
Hip Hop, Jazz Rap

Ο κύριος woods μόνο φέτος έχει αναφερθεί στην στήλη, για την συνεργασία του στον δίσκο του Elucid και φυσικά στην σόλο κυκλοφορία του Aethiopes . Όσα όμως και να κυκλοφορήσει εμείς παραμένουμε αχόρταγοι. Οι δίσκοι μοιάζουν. Δεν έχουν τρομερές διαφορές. Είναι και αυτό επίσης απολαυστικό. Έχει μια jazz μυρωδιά στους ήχους και τις μελωδίες. Είναι ένα καλό άλμπουμ, συνεπές και με καλή παραγωγή. Ίσως δεν ρισκάρει αρκετά, αλλά δεν υστερεί πουθενά.

Spotify , Bandcamp

a3218199571_10

City Of Caterpillar – Mystic Sisters
[Relapse]

Post-Hardcore, Post-Rock, Screamo

Μία μπάντα με ένα μόλις δίσκο, πριν είκοσι χρόνια, επιστρέφει και φέρνει πάλι κάτι ξεχωριστό. Με το ντεμπούτο τους ήταν μέσα στις πιο επιδραστικές μπάντες στο μοντέρνο hardcore και στο ιδιότυπο είδος της screamo. Τώρα φτιάχνει κάτι επίσης ξεχωριστό και όμορφο. Μια διαφορετική πρόταση που μουσικά θα την έλεγες και συναρπαστική. Θόρυβοι και έντονα ατμοσφαιρικά σημεία εναλλάσσονται και παραδίδουν ένα εξαιρετικό δίσκο.

Bandcamp, Spotify

a3992958598_10

Makaya McCraven - In These Times

[International Anthem Recording Company]

Jazz Fusion, Nu Jazz, Avant-Garde Jazz

Αυτός ο δίσκος έχει όλη τη σκηνή του Σικάγο και κάτι παραπάνω. Και μόνο ότι εδώ μαζί με τον φανταστικό drummer παίζουν οι Jeff Parker (κιθάρα), Greg Spero (πιάνο), Joel Ross (βιμπράφωνο), Marquis Hill (τρομπέτα), Junius Paul (μπάσο, κρουστά), Irvin Pierce (τενόρο σαξόφωνο), Greg Ward (άλτο σαξόφωνο) και Matt Gold (κιθάρα, σιτάρ) αρκεί για να καταλάβουμε το επίπεδο. H ορχήστρα είναι πολύ μεγάλη. Εκτός των παραπάνω βιολιά, βιόλα, φλάουτο και άρπα την εμπλουτίζουν ιδιαίτερα. Αυτός ειναι ο δίσκος που ο Makaya πάλευε τόσα χρόνια. Τα κατάφερε και η αποδοχή του κόσμου θα είναι τεράστια. Νομίζω μιλάμε για τον καλύτερο του δίσκο.

Spotify, Bandcamp

9c835c2d22409127184b9f4830131121.1000x988x1

languish

Ka - Woeful Studies (και) Languish Arts

[Iron Works Records]

Hip Hop

Είναι δύο διαφορετικές κυκλοφορίες. Βγήκαν στην αγορά την ίδια ημέρα βέβαια. Αφηρημένη, απλή και αρκετά minimal χωρίς πολλά beats, hip hop που στηρίζεται σε μελωδίες και παιχνίδια της γλώσσας. Ο Kaseem Ryan φτιάχνει κάτι πολύ όμορφο. Τα κομμάτια είναι μικρά. Περίπου τρία λεπτά έκαστος. Θα χώραγαν θεωρώ σε ένα μόνο δίσκο μιας και όλα μαζί δεν καλύπτουν μίας ώρας μουσική. Όπως και να ‘χει είναι από τα πιο ενδιαφέρον rap της χρονιάς. Αν είσαι του drumless αυτά είναι ότι καλύτερο θα ακούσεις φέτος.

Spotify και Spotify

RELATED