Features

Τα φρέσκα 11/22!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

/ Features/
1 Δεκ 2022

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες κυκλοφορίες του μήνα που πέρασε. H μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

Τα φρέσκα 11/22!

Με ευχές για καλό χειμώνα, χαρούμενες και ζεστές γιορτές και υγεία προς όλους, ας δούμε τι έχει να μας χαρίσει αυτή η χρονιά ακόμα από όμορφες κυκλοφορίες. Επειδή δεν θα το βάλω στην παρακάτω πεντάδα ακούστε το Gris Klein των Birds in Row όσοι είστε έτοιμοι για Screamo και Post-Hardcore μουσικές. Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες πρόσφατες κυκλοφορίες. Η μουσική είναι μία. Δεν έχει όρια. Δεν έχει στεγανά.

a2629693512_10

Work, Money, Death - Thought, Action, Reaction, Interaction

[ATA Records]

Spiritual Jazz

Για άλλη μια χρονιά, στο παρά τσακ, ελάχιστες μέρες πριν μπει ο Δεκέμβρης έρχονται και παραδίδουν έναν από τους πιο πνευματικούς jazz δίσκους της χρονιάς. Με προχωρημένη άποψη, άψογο παίξιμο, τρομερή ενορχήστρωση και τέλεια σύνδεση (μεταξύ τους) φτιάχνουν έναν υπέροχο δίσκο. Ο Pharoah Sanders θα ήταν περήφανος για αυτή την μπαντάρα!

Spotify Bandcamp

a0856949114_10

Dawn Richard & Spencer Zahn - Pigments

[Merge Records]

Jazz Fusion, Ambient, Chamber Jazz, Post-Minimalism

Αυτή η συνεργασία είναι μια καταπληκτική ιστορία για τους δύο καλλιτέχνες. Δημιουργούν ένα τόσο ιδιότροπο και λαμπερό άλμπουμ φωνητικής τζαζ με το στυλ της ECM και με μια όμορφη pop ατμόσφαιρα. Κιθάρες, σαξόφωνο, βιολιά, τσέλο, βιόλα και κλαρινέτο, μαζί με τύμπανα και μπάσο και κάθε λογής πλήκτρα.

Spotify Bandcamp

4f1f9977260fbda658c7d59a20a98415.1000x1000x1

Westside Gunn - 10
[Griselda Records]

East Coast Hip Hop, Jazz Rap

Αδελφός του Conway the Machine, ξάδερφος του Benny the Butcher και του Machine Gun Black. Πατέρας του Flygod Jr. και του Westside Pootie. Συνιδρυτής της Griselda Records. Αυτό το gangsta στιλ στο boom bap δεν αρέσει σε όλους. Ευτυχώς οι αμέτρητες συνεργασίες, τα jazz στοιχεία και η διαφορετικότητα από κομμάτι σε κομμάτι το κάνουν απίθανα ενδιαφέρον. Είναι περισσότερο μια συλλογή παρά ένας προσωπικός δίσκος. Σημειώνω μόνο τους Run the Jewels, A.A. Rashid, Black Star, A$AP Rocky, Busta Rhymes και DJ Drama.

Spotify

a1825072428_10

Nicholas Craven & Boldy James - Fair Exchange No Robbery

[Self Released]

Jazz Rap, Soul, Hip Hop

Ο Boldy επιστρέφει με έναν υπέροχο δίσκο φέτος. Ακούστε και τα επίσης φετινά του 'Killing Nothing' και 'Mr. Ten08'. Η παραγωγή του Nicholas Craven (που κυκλοφόρησε και τα 'Craven N 3', 'Boulangerie', 'Latin Quarter' φέτος) είναι πραγματικά εκπληκτική και μερικά από τα καλύτερα κομμάτια που έχω βγει από αυτόν. Ο ήχος παίζει με jazz και soul στοιχεία και τον κάνουν πολύ ιδιαίτερο. Ομορφη ροη και λυρισμός στο τραγούδι. Μόντρεαλ και Ντητρόιτ σε ένωση!

Spotify Bandcamp

a3419495817_10

Ezra Collective - Where I'm Meant to Be

[Partisan Records]

Jazz Fusion, Afro-Beat, Jazz-Funk, Reggae

James Mollison (τενόρο σαξόφωνο), Joe Armon-Jones (πιάνο), TJ Koleoso (μπάσο), Femi Koleoso (τύμπανα), Dylan Jones (τρομπέτα) και Ife Ogunjobi (τρομπέτα). Λονδρέζικο afro-beat με funk και reggae στοιχεία. Μοντέρνο όσο λίγα. Εξαιρετικές μουσικές που επικεντρώνονται στη χαρά, την θετικότητα και τη νεανική κουλτούρα της εποχής. Ακούστε και το ‘You Can't Steal My Joy’ του 2019. Μαζί κάνουν την μοντέρνα jazz να ακούγεται τόσο ethnic και world.

Spotify Bandcamp

RELATED