Features

Τα φρέσκα του Ιουνίου!

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

/ Features/
30 Ιουν 2021

Σκάψτε, βρείτε, ψαχτείτε και ακούστε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες ή ελπιδοφόρες κυκλοφορίες που ακούσαμε το μήνα που πέρασε!

Τα φρέσκα του Ιουνίου!

Ήρθε το καλοκαίρι Kickers! O πρώτος του μήνας ήταν πλούσιος από νέες κυκλοφορίες, ποιοτικά raps, ρυθμική jazz και πειραματισμούς. Απολαύστε υπεύθυνα.

Θα υπήρχε στις προτάσεις το Navy's Reprise από Navy Blue, αλλά δεν υπάρχει κανένας σύνδεσμος για να ακούσετε (μόνο να τον αγοράσετε) και να πάρετε μια γεύση από τον ομολογουμένως πολύ καλό δίσκο του. Jazz και Rap και μίξεις αυτών αυτό το μήνα λοιπόν. Εξαιρετικές κυκλοφορίες για να δροσίσουν το καλοκαίρι μας. Αυτοί είναι οι 5 δίσκοι που ξεχωρίσαμε για το μήνα Ιούνιο, τους οποίους και μοιραζόμαστε μαζί σας!

a2666809861_10.jpg

Backxwash - I Lie Here Buried With My Rings and My Dresses

[Ugly Hag Records]

Industrial Hip Hop, Industrial Metal

Τρομακτικό και επιθετικό rap, πάνω από βιομηχανικούς ήχους, πολιτική χροιά, γεμάτο αδρεναλίνη, σκληρά (έως και metal) σημεία και φρεσκάδα. Κόλαση που αφήνει τον ακροατή τρομοκρατημένο, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα ικανοποιημένο. Έχει πολιτικούς στίχους που πονάνε, το σκοτεινό synth κάνει θαύματα, τα εκρηκτικά χτυπήματα, οι βόμβοι, οι θόρυβοι και το ενεργητικό καυστικό της ραπ κάνουν τρομερή εντύπωση. Η Καναδή (με ρίζες από την Ζάμπια) έβγαλε έναν δίσκο που θα χτυπήσει κορυφές και θα ξύσει πληγές της κοινωνίας μας που πρέπει να ματώσουν. Στο κομμάτι "Burn To Ashes" σαμπλάρει Godspeed You! Black Emperor.

Apple Music , Spotify , Bandcamp

a2964306039_10.jpg

Chris Potter - Sunrise Reprise

[Εdition Records]

Jazz Fusion, Post-Bop

O Chris Potter παρουσιάζει πέντε κομμάτια. Ουσιαστικά επανέρχεται μετά το 2019 που είχε παρουσιάσει το "Circuits" και συμμετείχε στο υπέροχο Crosscurrents (Trio). Ασχολείται με σαξόφωνα, κλαρινέτο, φλάουτο και πλήκτρα. Έχει μαζί του φυσικά τον James Francies στο πιάνο και τον Eric Harland στα κρουστά. Η δουλειά έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με τον προηγούμενο δίσκο. Ακούμε πέντε πειραματικές αλλά εύκολες συνθέσεις που ενώ μοιάζουν παραδοσιακές, έχουν τόσο έντονα πλήκτρα που αλλάζουν εντελώς το τοπίο! Είναι ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία σαξοφωνίστες. Μερικές φορές όταν τελειώνει ένα σόλο του ρωτάς και ψάχνεις να δεις τι έγινε. Απολαυστικότατος!

Spotify , Bandcamp

MIKE Disco!.jpg

MIKE - Disco!

[10k]

Experimental Hip Hop, Jazz Rap, Hypnagogic Pop

Έφυγε από το Νew Jersey για να πάει στην Νέα Υόρκη. Σιγά την απόσταση. Και που κατέληξε; Φυσικά στο Bronx. O Michael Jordan Bonema φέτος φέρνει έναν αρκετά πειραματικό δίσκο που ακούγεται πολύ χαλαρά, με chill out διάθεση και μια καλοκαιρινή ομορφιά. Τα samples είναι πάρα πολύ κεφάτα. Οι ιδέες του σηκώνουν βελτίωσης , αλλά το αποτέλεσμα , αν το δεις συνολικά είναι αρκετά ενδιαφέρον, περιέχει μερικά εξαιρετικά δείγματα και σε κρατάει διασκεδάζοντας σε. "How you fetish over grimace and expect grace?"

Spotify Bandcamp

a0027061803_16.jpg

Jaubi - Nafs at Peace

[Astigmatic]

Chamber Jazz, Spiritual Jazz, Ethnic

Έχεις ακούσει ποτέ καλλιτέχνη, συγκρότημα, δίσκο από το Πακιστάν; Ήρθε η ώρα σου. Αυτή η μπάντα παίζει ethnic μουσικές, με όργανα τα οποία δεν ξέρω καν τι είναι, μπορεί να μην έχω ακουστά ούτε το όνομα τους ή ακόμα κι αν τα γνωρίζω, δεν θυμάμαι καλά καλά τι ήχο βγάζουν (sarangi, cajon, kalimba, tabla). Το αποτέλεσμα εδώ είναι κάτι που παρότι παράξενο, δεν ειναι πρωτόγνωρο, αν εχεις ακούσει πειραματικούς δίσκους των John Coltrane, Miles Davis, Wayne Shorter και Charles Mingus θα εντοπίσεις πολλές παρόμοιες ιδέες και ήχους. Είναι jazz που θα κάνει εντύπωση σίγουρα!

Apple Music, Spotify, Bandcamp

Mach-Hommy-Pray-for-Haiti.jpg

Mach-Hommy - Pray for Haiti

[Griselda Records]

East Coast Hip Hop, Jazz Rap

Επανασύνδεση Mach-Hommy με Westside Gunn. H αινιγματική και ανατρεπτική δισκογραφική τους φέρνει μαζί και δημιουργεί κάτι βαθύ, στοχαστικό και συνάμα πολύ όμορφο. Οι ήχοι και τα samples είναι ιδιαίτερα γλυκά ενώ το τραγούδι σχετικά σκληρό. Η jazz αίσθηση και αυτή η ατμοσφαιρική προσέγγιση στο rap κάνει τα κομμάτια αρκετά εύπεπτα. Περίπλοκος ήχος, εκλεκτικό στιλ και μια πάρα πολύ εκκεντρική προσωπικότητα. Μην ψάξετε παλιότερους δίσκους του. Είναι σπάνιοι και ο τρόπος του να αυξάνει την τιμή της τέχνης του έχει πιάσει και πλέον κάνουν μερικά χιλιάρικα. Ο τύπος είναι μυστήριο, έχει δημιουργήσει μια περσόνα underground σουπερ-ήρωα και μπορώ να πω ότι το υποστηρίζει.

Apple Music, Spotify

RELATED